Anasayfam Yap | | | RSS | | | Sitene Ekle | | | Mobil |
![]() |
ORHAN GÜZELSOY -
esenlertime@hotmail.com NARSİST TARZAN ZORDA 15 Şubat 2017 - 701 okunma |
NARSİST TARZAN ZORDA
Her zamanki gibi son umut körfez ülkelerinden gelecek destek de. Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan üçgeninde el açılıp İslamcı sermayeden yardım dilenilecek. Turizm yerlerde. Rusya’dan dilenen özür de boşa gitti. Rusya'dan ülkemize gelen turist yok gibi bir şey. Artan terör nedeniyle zaten AB ülkelerinden de epeydir gelen giden yoktu. Kaldık Arap ülkelerinden gelen turistlere. O da yaraya merhem olacak düzeyde değil zaten.
Büyük şamata ile yapacaklarını ilan ettikleri uçuk kaçık projelere yatırımcı ve finansman kaynağı bulamıyorlar. Kredi veren de yok zaten. KHK ile ülkenin güzide kuruluşlarını Varlık Fonu diye adlandırdıkları bir yapıya aktarıp, jölelinin engin deneyimine teslim ettiler. Üçüncü Hava alanı ve Kanal İstanbul dedikleri ucubeyi bu yapıyla finanse etmeye çalışacaklar belli ki. Ayrıca, halka şirin gözükmek için dağıttıkları yardımların bir kısmını da bu yeni Örtülü Ödenek'ten karşılayabilirler.
Siyaseten de durum pek iç açıcı değil. Derin! Devlet Bahçeli'nin tüm desteğine rağmen MHP'deki hayırcı çatlak giderek büyüyor gibi. Partisindeki iktidarını AKP'ye borçlu olan, rehin alınmış Derin Devlet Bahçeli giderek tabanını yitiriyor ve yalnızlaşıyor. Etrafında milletvekili yaptığı ya da yönetime aldığı bir avuç insandan başka kimse kalmayacak gibi. HDP’nin de hayır cephesinde yer alacağı kesin zaten.
Bu şartlar altında 16 Nisan'da yapılacak referandumdan evet çıkma olasılığı giderek azalıyor. Kendi yaptırdıkları da dâhil olmak üzere kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçlar da bunu doğruluyor. Hayır diyenlerin tümünü PKK’cı, Fetö’cü ve Işid'çi ilan ederek milliyetçi, muhafazakâr tabanı etkilemeye çalışmaları da korkularının ve çaresizliklerinin hangi boyutlara vardığını gösteriyor.
Bu uğurda yüzlerce vatan evladının şehit olması hiç umurlarında bile olmayacaktır. El mecbur çünkü. Cellâdına âşık sürünün ve Kürt dincilerinin oylarının yanına Türk Milliyetçilerinin oyları eklenemezse yandı gülüm keten helva. Çünkü tasfiye edilen Liboşların ve yetmez ama evet diyen keskin sirke solcuların desteğini bu kez alamayacak.
|
Yorumlar
(0):
|
Yorum Ekle |
|